Teamontwikkeling

Ieders talent telt mee

In een goed team kent men elkaars kwaliteiten en talenten en weet men deze optimaal in te zetten. Daardoor wordt het geheel meer dan de som der delen en weten de teamleden elkaar te inspireren en tot excellentie te brengen! Wij geloven in de kracht van samenwerking.  Het ontwikkelen van het talent van mensen en hun drijfveren is onze passie. Deze zetten we graag in om met uw team de juiste stappen te zetten.

We helpen teams rond de volgende vraagstukken:

  • Wat kan het werkplezier binnen het team vergroten?
  • Hoe halen we als team optimale resultaten?
  • Hoe maakt het team gebruik van ieders talent?
  • Wat is er nodig om het team beter te laten functioneren?
  • Wat kunnen we doen om belemmeringen op te ruimen en met nieuw elan verder te gaan?
  • Hoe kunnen we de taken het beste verdelen?
  • Hoe zetten we samen een stap in onze professionele ontwikkeling?

Afhankelijk van de vraag die er ligt kunt u ons inzetten voor:

1. Training
Samen leren om mondige ouders te woord te staan, pedagogische en/of didactische vaardigheden te vergroten of onderzoeken welke drijfveren er meespelen binnen het team? Het leren van en met elkaar tijdens een teamtraining draagt bij aan de ontwikkeling van het hele team.

2. Scholing
Samen met externe partners verzorgen wij scholing voor intern begeleiders en middenmanagement.

3. Intervisie
Van en met elkaar leren onder begeleiding van een professional. In een veilige setting worden op gestructureerde wijze, actuele werksituaties besproken. Gaandeweg wordt het team vaardig in het overnemen van de leidende rol en daarmee zelfsturend.

4. Conflictbemiddeling of mediation
Wil het maar niet boteren in het team en is er al jaren sprake van een soort veenbrand die telkens weer de kop op steekt? Of is er sprake van een escalerend conflict en is het onderlinge vertrouwen ver te zoeken? Samen met u kunnen we op zoek naar de beste werkwijze om de kern van het conflict boven tafel te halen en te werken aan een duurzame oplossing.

Contact en kennismaking
Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de teamontwikkeling binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bel ons op 072 – 540 79 99 of email naar info@genstergroep.nl.

Lees ook over wat wij doen op het gebied van:
Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.
Bel ons op 072 – 540 79 99 of email naar info@genstergroep.nl.