Bestuur & directie

Een professionele organisatie is voorwaarde voor werkplezier

De Genster Groep denkt met u mee om tot oplossingen te komen bij managementvraagstukken en verbetering van de onderwijskwaliteit in uw organisatie. Oplossingen die duurzaam zijn en die de organisatie en de mensen daarin vooruit helpen. De opdracht en de te bereiken resultaten staan altijd centraal.

Wij voelen ons sterk betrokken bij maatschappelijke ontwikkelingen. In de wereld van morgen draait het om leiderschap, duurzaamheid en transparantie. Wij willen bijdragen aan gezonde organisaties waar mensen energie krijgen. De bedrijfsvoering moet doelmatig zijn. Wij leveren maatwerk voor onze opdrachtgevers. Het ontwikkelen van het talent van mensen en hun drijfveren is onze kracht!

We helpen besturen rond de volgende managementvraagstukken:

  • Hoe wordt structureel gewerkt aan de professionele ontwikkeling van de medewerkers?
  • Hoe monitoren en verbeteren wij onze onderwijskwaliteit?
  • Op welke manier zorgen we voor loopbaanperspectief binnen onze organisatie?
  • Hoe selecteren wij goed personeel en voeren wij een goed sollicitatiegesprek?
  • Wat kunnen we doen om de veiligheid op onze scholen te vergroten?
  • Hoe overbruggen wij ziekte en/of verlof van een manager?
  • Wat kunnen we doen om de werkdruk beheersbaar te houden?
  • Wie brengt de organisatie in beeld en zet medewerkers in hun kracht?
  • Hoe krijgen we dat project van de grond?

Afhankelijk van de vraag die er ligt kunt u ons inzetten voor:

1. Interim management
Bij ons bent u aan het goede adres voor ervaren interim-directeuren, interim-teamleiders of opleidingsmanagers. Of het nu gaat om de rust te bewaren op school, de crisis te managen of een onderwijskundige impuls te geven. Onze interim- managers worden op de achtergrond begeleid door een schaduwmanager.

2. Interim interne begeleiding
De ervaren interim intern begeleiders zijn in staat om een analyse te maken van de onderwijsresultaten en samen met de directie deze resultaten te vertalen naar een concreet verbeterplan. Het kan hier gaan om een onderwijskundige impuls en/of het op orde brengen van de kwaliteit van het onderwijs en de ondersteuningsstructuur.

3. Projectleiderschap
Onze adviseurs hebben brede ervaring in het opzetten, leiden of begeleiden van projecten die opgestart worden binnen het bestuur of binnen één van de scholen. U kunt hierbij denken aan projecten die te maken hebben met kwaliteitsverbetering, personeelsbeleid, of onderwijskundige vernieuwing.

4. Coaching, begeleiding of advisering
Startende directeuren hebben baat bij een professionele coach, begeleider of ondersteuner. En ook bij (meer) ervaren directeuren kan een periode van bezinning nodig zijn. Onze coaches staan graag tot uw beschikking.

5. Conflictbemiddeling of mediation
Wil het maar niet boteren in het team en is er al jaren sprake van een soort veenbrand die telkens weer de kop op steekt? Of is er sprake van een escalerend conflict en is het onderlinge vertrouwen ver te zoeken? Samen met u kunnen we op zoek naar de beste werkwijze om de kern van het conflict boven tafel te halen en te werken aan een duurzame oplossing.

Contact en kennismaking
Bent u benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de kwaliteitsvraagstukken die leven binnen uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bel ons op 06-51571031 of email naar info@genstergroep.nl.

Lees ook over wat wij doen op het gebied van:
Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies. Bel ons op 072 – 540 79 99 of email naar info@genstergroep.nl